Torsken og dens bukser

[img_assist|nid=161|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=252]
Torsk er en rigtig vinterspise.
En gammel fiskeregel siger, at alle måneder, som slutter på ”r”, er sæson for torsk.
Kan du komme i tanker, hvilke måneder det er? Det er i hvert fald november, december, januar, februar...
For om vinteren når vandet er koldt, er torskens kød ikke alene dejligt fast og saftigt.
Torsken får også "bukser" på allerede omkring nytår!
Det er hunnernes rogn, som man kalder bukser, fordi de er formet som et par bukser. Rogn er et andet ord for fiskeæg. En torske-hun kan have op til 9 millioner æg i sådan et par busker!

Og fiskeæg smager bare godt! Kender du måske nogen, der ikke kan lide torskerogn?

[img_assist|nid=156|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=426]
I vinteren 2012 var 4. kl fra Fanefjordskolen, Møn på Avnø Naturcenter for at lære noget om torsken og dens rogn, og hvordan man selv kan fange torsk.
Her mødtes de med en naturvejleder, der hedder Katrine Gro Skov.
Hun fortalte, hvordan torsken lever sit vilde frie liv i havet.

[img_assist|nid=159|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=229]
Og hun viste dem en masse fiskestænger og net til at fange torsk op af havet med.

[img_assist|nid=155|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=426]
Katrine sprættede nogle torsk op, så 4.kl kunne se, hvad der var inde i.

[img_assist|nid=160|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=426]
Og til sidst smagte alle på torsken og dens rogn, som var blevet røget i rygekasse over bål.

Her kan du læse, hvad 4. kl lærte om torsk på deres tur til Avnø Naturcenter:
[img_assist|nid=152|title=|desc=|link=none|align=left|width=708|height=1000]
[img_assist|nid=153|title=|desc=|link=none|align=left|width=708|height=1000]